HAYVANSAL ÜRÜN DANA İNEK KOYUN KUZU Et Randımanı %50-52(kemikli) %45-47(kemikli) %43-47 (kemikli) %45-50(kemikli) Kemik %22-25 %30-35 Kemikli Et Kemikli Et Deri %13 %11 %11,5 %13,5 Ayaklar %1,86 %1,72 %3,51 %3,2 Baş ( Dil Dahil ) %3,23 %3,2 %8,87 %8 Dil %0,42 %0,41 %0,96 %0,75 Akciğer %0,78 %0,88 %3,88 %3,5 Nefes Borusu ( Gırtlak Dahil ) %0,19 %1,18 - - Karaciğer %1,02 %1,18 %3 %4,5 Kalp %0,39 %0,45 %1,33 %1,3 Dalak %0,17 %0,17 %0,69 %0,7 Böbrekler %0,19 %0,22 %0,9 %0,8 Bağırsaklar ( Yağlarla ) %1,74 %2,52 %4,73 %4,5 Bağrısak ( Boş ) %1,50 %1,86 %4,2 %4,1 İşkembe ( Boş ) %2,49 %3,21 %9,53 %8,5 Kan %2,49 %3,19 %7,01 %6,8 Meme - %1,18 %3,19 -Buzhane Firesi %3,%3,%3,%3 Böbrek Yağı %2-3, %2-3, %2-3,%2,3 Kasaplık hayvanlardan bazılarına ait et, sakatat ve diğer yan ürünlerin canlı ağırlığa göre yüzde oranlarının yukarıda gibi olacağı, hayvanın cinsine göre bu oranlar da %0,5 ila %1,5 gibi oynamaların olabileceği şeklinde karar verilmiştir. |